Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çimdik tuz
- 1,5-2 su bardağı un
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
İsteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Malzemeleri karıştırın pürüzsüz olana kadar çırpın. Hamura önce 1,5 su bardağı un koyun çok sulu olursa yarım bardak daha ekleyin kek hamurundan daha sulu bir hamur elde edin. Tavayı ısıtın orta ateşte olsun tavanın ısısını değiştirmeyin ve mutlaka yapışmaz bir tava kullanın. Tava ısındıktan sonra silikon fırça yardımıyla tavaya çok az sıvıyağ sürün. Hamurdan bir kepçe alın tavaya dökün tavayı ocaktan alıp sağ sol yaparak hamuru tavanın her tarafına yaydırın. Tekrar ocağa koyun arada altını kontrol edin altı piştikten sonra spatula yardımıyla dikkatlice çevirin. İlk yaptıklarınız biraz şekilsiz olabilir zamanla eliniz alışacaktır yılmayın:) Diğer tarafıda pişince geniş bir tabağa alın. İçine dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz Ben nutella sürdüm ve meyveyle servis ettim. Eğer tuzlu yapacaksanız şeker eklemeyin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder