12 Ocak 2015 Pazartesi

EV YAPIMI COCOSTAR

Hazırını aratmayan hatta yiyenlere göre hazırından daha lezzetli olan cocostarların tarifi cahide hanıma ait resimli anlatım için sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum zira bizim evde çayın yanına koymamla boş tabağı almam arasında geçen süre çok kısa oldu:))

Malzemeler:
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı su
  • 5-6 damla limon
  • 100 gr tereyağı
  • 80 gr kaymak yada 3 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2,5 su bardağı Hindistan cevizi

Kaplamak için:
  • 250 gr çikolata (bitter sütlü karışık)

Hazırlanışı:

Su, şeker ve limonu geniş bir tencereye alın karıştırın. Kaşığı içinden çıkarıp büyük gözde kısık ateşte kaynamaya bırakın. Arada sallayarak karışmasını sağlayın. Şeker tamamen eriyip büyük gözler halinde kaynamaya başlayınca renk değiştirmesine fırsat vermeden tereyağı ekleyin eriyince krema veya kaymağı ekleyin karıştırın. Altını kapatın vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Eğer kare veya dikdörtgen şeklinde yapayacaksanız bekletmeden yağlı kağıt serili küçük bir tepsiye dökün üstünü kapatıp dolaba kaldırın. Donunca istediğiniz boyutta dilimleyin. Eğer benim gibi yuvarlak yapacaksanız biraz dışarıda bekletin zaten çok çabuk sertleşiyor şekil alabilir kıvama geldikten sonra şekil verip yağlı kağıt üstüne alın ve dolaba kaldırın 1 saat kadar bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin donan cocostarları erimiş çikolataya hızlıca batırıp yağlı kağıt üzerine alın. Donması için 1 saat kadar dolapta bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder