16 Ocak 2015 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI CUPCAKE


Cupcake yapmaktanda yemektende büyük keyif alıyorum. Bu cupcakeleride kardeşimin doğumgünü için hazırladım. Özellikle çocukların çok ilgisini çekti. Hindistan cevizini nerdeyse her kek yaptığımda katıyorum içindeki yağ nedeniyle keke çok güzel bir nem katıyor tavsiye ediyorum. Tarif şöyle;

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi

Ganaj İçin;
  • 200 gr krema
  • 200 gr bitter çikolata

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin tahta kaşıkla karıştırın. En son hindistancevizini ekleyin karıştırın. Cupcake kağıtlarını tepsiye dizin. Kaplara yarısından 1 parmak fazla olacak şekilde hamurdan paylaştırın. 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Ganaj için;
Kremayı küçük bir tencereye alın kaynama noktasına gelene kadar ısıtın altını kapatın içine parçaladığınız çikolatayı koyun karıştırarak erimesini sağlayın. Arada karıştırarak soğumasını sağlayın. Biraz dolapta bekletin sürülebilir kıvama geldiğinde sıkma torbasına koyup cupcakelerinizi süsleyin.



Çikolatalı çubukların yapılış aşamaları alttaki resimdeki gibi. Çikolatayı benmari usulü eritin sıkma torbasına doldurun ucunu 1 cm kadar kesin. Yağlı kağıdı masanın üstüne yapıştırın ve resimdeki aşamaları izleyek çubukları yapın. Yarım saat kadar bekleyince donuyor zaten yavaşça kağıttan çıkarın cupcakeleri süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder