25 Ocak 2015 Pazar

KALPLİ RULO PASTA


Desenli rulo pasta yapmak uzun zamandır aklımda olan birşeydi. Bir türlü fırsat bulamamıştım ama sevgili Tümay hanımın sayfasında görünce hemen denemeye kadar verdim. Önce biraz tereddüt ettim kalpler düzgün olurmu şekilsiz olurmu vs bir sürü korku vardı aklımda ama kalpleri yaptığınız hamurun kıvamı o kadar güzelki hem dağılmıyor hemde kolayca şekil vermenizi sağlıyor. Sadece keki piştikten sonra sararken sanırım çok fazla sıkı sardım biraz yanlardan çatlamalar oldu ama üzerindeki kalplerin güzelliğinden kimse çatlaklara takılmadı:) Ayrıca beyaz çikolatalı krema ve çileğin uyumu mükemmeldi! Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Sevgililer gününde sevdiklerinize veya benim gibi çok sevdiğiniz bir dostunuza yapabilirsiniz. Biraz uğraştırıyor belki ama pasta sahibinin yüzünde gördüğünüz gülümseme hepsine değiyor inanın bana:)

Malzemeler:

Kalp desen için;
  • 1 adet yumurta akı
  • 30 gr toz şeker(2 yemek kaşığı kadar)
  • 40 gr un(3 yemek kaşığı kadar)
  • 20 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Kek için;
  • 5 yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

İç kreması için;
  • 200 gr krema
  • 200 gr beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 paket sade toz krem şanti
  • 1 paket vanilin

Ayrıca 7-8 adet dilimlenmiş çilek

Hazırlanışı:

Önce kalpler için gerekli malzemeleri çatal yardımıyla karıştırın. Bir sıkma torbasına doldurun ucunu ne çok büyük nede çok ince olacak şekilde kesin. Torbayı uzun bir bardağın içine koyarak daha rahat doldurabilirsiniz. Alttaki şablonu yazıcıdan yazdırın. 



Tepsinin üstüne önce şablonu onun üstüne yağlı kağıdı koyun. Yağlı kağıdı kaymaması için kenarlarından tepsiye bantlayın.Torbaya doldurduğunuz hamurla kalp şekillerin içini doldurun.


Bu kağıt tepsi için küçük geldiği için ben alttaki kağıdı kaydırarak boş kalan yerlerede kalplerden yaptım. Tepsinin yarısına kadar yapmanız yeterli diğer yarısı içinde kaldığı için görünmüyor zaten. Kalpleri tamamladıktan sonra altındaki kağıdı dikkatlice alın bantları çıkarın ve tepsiyi donması için 10 dk kadar dolapta bekletin.
Bu sırada kek hamuru için yumurtanın sarılarıyla aklarını ayırın. Akları bir tutam tuz koyarak kar beyaz olana dek çırpın ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kadar sert olmalıdır. Onu kenara kaldırın ve sarılara şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin çok az daha çırpın. Yumurta aklarını diğer karışıma 3 seferde ekleyin her seferinde yavaşça söndürmeden karıştırın. Dolaptan tepsiyi alın ve kek hamurunu dikkatli bir şekilde dökün ve düzeltin. 160 derecede ısıtılmış fırında 13-14 dk kadar pişirin.
Kek pişerken kremayı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocaktan alıp beyaz çikolataları ekleyin eriyene kadar karıştırın soğuması için dolaba kaldırın.
Pişen keki fırından alın sıcakken üstüne bir tane daha yağlı kağıt serin ve rulo yapın. (Desensiz tarafından sarmaya başlayın.) Üstüne hafif nemli bir bez örtün ve soğuması için bekletin.
Bu sırada soğuyan çikolatanızı dolaptan alın. İçine labne peyniri, krem şanti ve vanilini koyun iki katı olana kadar çırpın ve dolaba kaldırın. Sürülecek kıvama gelene kadar bekletin.
Soğuyan keki açın ve kremayı her yerine eşit biçimde sürün uç kısmına çilekleri dizin ve dikkatlice desensiz taraftan başlayarak sarın.


1 saat kadar dolapta dinlendirin ve sonra servis edin.


Afiyet olsun:)  

5 yorum:

  1. Cok guzel olmus,elinize saglik🌹🍀🌷

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel olmus,elinize saglik🌹🍀🌷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sayfama hoşgeldiniz:))

      Sil
  3. Bu harika. Ben pandispanya yapmaya o kadar uzağım ki. Çok yumurta kullanma fikri uzak tutuyor beni, ama bu tarifi deneyeceğim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Evet yumurta miktarı biraz gözümüzü korkutsada hiç kokmuyor güvenle deneyebilirsiniz :) Denerseniz benimlede paylaşın. Sevgiler

      Sil