18 Aralık 2014 Perşembe

PATATESLİ MİDYE BÖREK


Lezzet olarak diğer böreklerden pek bir farkı olmasada sunum olarak çok beğendim ben bu börekleri. İç malzeme için patatesi göz kararı koyduğum için tam olarak kaç tane koyduğumu hatırlamıyorum ama mutfakta çareler tükenmez az gelirse kalanı peynirli yapın çok gelirsede kalana sabah kahvaltıda yumurta kırıp afiyetle yiyin:)


Malzemeler:

5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta


İç malzeme;

  • 3-4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz,karabiber,pulbiber


Hazırlanışı:

İç malzeme için patatesleri rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın soğanı alın 1 dk kadar kavurduktan sonra patatesleri ekleyin yumuşayana kadar biraz kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip altını kapatın. Sosu için 1 yumurta sarısı hariç diğer malzemeleri çırpın. Bir yufkayı tezgaha serin heryerine sostan eşit miktarda sürün ve 4 e bölün. Buradaki gibi geniş kısmında parmağınızla ince tarafına doğru buruşturun. Uç kısmına malzemeden koyun ve gevşek bir şekilde sarıp tepsiye dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sosa ayırdığınız yumurta sarısını koyup karıştırın. Böreklerin üzerine bu sostan sürüp susam veya çörek otu serpin kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder