26 Aralık 2014 Cuma

NUTELLALI PAMUK KEK


İlla nutella olmak zorunda değil tabi ben torku kullandım mesela:) Hem türk malı olması nedeniyle hemde daha lezzetli geldiği için ben genelde torku tercih ediyorum siz evde hangisi varsa onunla yapabilirsiniz. Gerçekten yumuşacık bir kek oluyor. Sadece tadı eksik geldi üstüne krema sürünce tamamlandı nefis oldu. Tarif Hamurger'e ait.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı nutella/torku
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı silme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Hazırlanışı:

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklara şekerin yarısını ekleyin sertleşip tepecikler oluşturana kadar çırpın. Sarılara şekerin diğer yarısını ekleyin çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyin çırpın. Kuru malzemeleride eleyerek sarıların olduğu karışıma ekleyin oldukça koyu bir hamur oluyor. Bu karışıma nutellayı ekleyin karıştırın. En son yumurta aklarını ekleyin spatulayla söndürmeden yavaşça karıştırın. Pişireceğiniz kalıba dökün 170 derecede pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın isteğe göre kremşantiyle veya sıkma torbasına nutella koyarak süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder