8 Eylül 2014 Pazartesi

TAHİNLİ ÇÖREK VEYA TAHİNLİ PİDE


İçinde tahin olan herşeyi çok seviyorum. Bu çörekleride çok severek yedik. Bu tarifi denedikten sonra pastaneden almak istemeyeceksiniz artık emin olun:) Aynı hamurdan hem tahinli çörek hem tahinli pide yaptım istediğiniz şekilde yapabilirsiniz her türlü mükemmel oluyorlar. Tarife gelirsek;


Tahinli Çörek veya Tahinli Pide

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 yemek kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
2,5-3 su bardağı un

İçine:

2 su bardağı tahin*
1,5 su bardağı şeker(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)*

Hazırlanışı:

Mayayı bir kaba alın üstüne şeker ve ılık su koyup mayalanması için biraz bekletin. 2 su bardağı unu geniş bir kaba alıp tuz, sıvıyağ,ılık süt, ve mayayı koyup yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üstünü kapatıp hamur iki katı olana kadar yaklaşık 40 dk mayalandırın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alın pasta tabağı büyüklüğünde elinizle inceltin. İçinde biraz sıvıyağ sürüp şekerle karıştırdığınız tahinden sürün dilerseniz içinde dövülmüş cevizde koyabilirsiniz. Rulo yapın ve istediğiniz şekli verin. Şekil için buraya ve buraya bakabilirsiniz.

Tahinli pide için yumurta büyüklüğünde hamur alın ortasını parmak uçlarınızla inceltip kenarlarını kalın bırakın. Tepsiye dizip ortasına 1-2 yemek kaşığı tahinli karışımdan koyun.

Hamurları tepside biraz mayalandırıp yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

* Benim kullandığım çay bardağı normallerden biraz büyüktü bide bol tahinli sevdiğim için 2 su bardağı tahin kullandım siz dilerseniz önce 1 su bardağı olarak hazırlayın yetmezse eklersiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder