29 Ağustos 2014 Cuma

UN KURABİYESİ


Klasik ama vazgeçilmez!
En sevdiğim kurabiyelerden biridir un kurabiyesi.  Hem bereketli hem çok lezzetli oluyor. Pastanede satılanlardan lezzet olarak çok farkı yok en büyük fark içinize sinerek içinde ne olduğunu bilerek yiyorsunuz.
İsterseniz sadece tereyağı veya sadece margarin ile yapabilirsiniz ama sadece tereyağı ile çok ağır olur sadece margarin ilede tereyağı tadından mahsun kalır diye düşünüyorum tercih size kalmış ama ağızda dağılan mis gibi tereyağ kokan bu kurabiyeleri mutlaka deneyin.

UN KURABİYESİ
(Tarif sevgili Aylin'den)

150 gr tereyağı
150 gr margarin
1 çay br. pudra şekeri
3,5-4 su br un

Hazırlanışı:
Margarin ve tereyağı en düşük ısıda eritin. Biraz ılındıktan sonra dolaba koyup donana kadar yaklaşık 2 saat bekletin. Tamamen donduktan sonra suyu altta kalacak kenarından kaşıkla bir parça alıp dibindeki suyu dökün ve oda sıcaklığına getirin.
Yağ, un ve pudra şekerini karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan parçalar alıp silindir yapın elinizle hafif bastırdıktan sonra üstüne çatalla boydan boya çizin ve istediğiniz boyutta verev şekilde kesin.




Yağlı kağıt serili tepsiye dizip düşük ısıda beyaz kalacak şekilde pişirin. (120 derecede yaklaşık 50-55 dakika) Çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve üzerine bolca pudra şekeri serpin.


Ben bu sefer yumuşak diye pişmedi sanıp biraz daha fırında tuttum sonuç olarak biraz kızadılar ama yinede çok lezzetli oldular.


Afiyetle kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder