23 Eylül 2014 Salı

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE



Arşivden bir tarifimiz var sırada. Henüz blogger değilken yapmıştım bu kurabiyeleri çok şık bir görüntüsü olduğu için çekmiştim resimlerini iyikide çekmişim sizlerle paylaşma fırsatını buldum. Yapılış aşamalarına dair resimlerim yok bu yüzden birdahaki yapışımda ayrıntılı bir şekilde anlatacağım inşallah. Browni tadında kek kıvamında kurabiye şeklinde nefis birşey bunlar hem göze hem mideye hitap ediyor şiddetle tavsiye!

Gelelim tarifimize;

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE
(Tarif Aylin'e ait)


  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz


Bulamak için;

  • Pudra şekeri


Hazırlanışı:

Tereyağını eritin çikolatayıda içine atıp yağın sıcaklığı ile erimesini sağlayın. Yumurta ve şekeri çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyip iyice çırpın. Kuru malzemeleride eleyerek ekleyin ve çırpın. Koyu kek kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru ağzı kapalı bir şekilde dolapta bir iki saat bekletin.
Hamur çikolata ve yağın etkisiyle şekil verilebilir kıvama gelecektir. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın bolca pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 7-10 dk arası pişirin. Herkesin fırını farklı olduğu için pişme süresi değişebilir kurabiyeler resimdeki gibi olunca kontrol ederek fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder