12 Eylül 2014 Cuma

LAMİNGTON CAKE / LOKUM KEK


Sırada hem yapılışı kolay hemde çok lezzetli bir kek tarifimiz var. Gerçi kendisine kek demek biraz haksızlık olur sanırım:) Bu minik lezzet bombaları hem görüntüsüyle hem tadıyla sevdiklerinizin ve eve gelen misafirlerinizin çok hoşuna gidecek. Mutlaka deneyin hem hafif hem çikolatalı hem lezzetli hemde bereketli ee daha ne olsun! Gelelim tarifimize;


(Tarif sıklıkla takip ettiğim Cahide Sultan'a ait)

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un


Sosu İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 25 gr(2 yemek kaşığı kaşık) kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket(80 gr)bitter çikolata


Bulamak için:

  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Önce sosu hazırlayın. Çikolata hariç bütün malzemeleri sos tenceresine koyun. Ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan 2-3 dk sonra ocaktan alıp çikolatayı ekleyin karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın
Kek için yumurtayla şekeri beyazlayana kadar çırpın sütü ve yağı ekleyip çok az karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyip homojen bir karışım olana kadar çok az çırpın. Dikdörtgen yada kare tepsinize döküp pişirin.Ben büyük borcamda pişirdim.
Kek soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte kare dilimlere ayırın. Sonra dilimleri sosa bulayıp tepsiye dizin. Sosun içinde çok fazla tutmayın aksi takdirde parçalanabilir hızlıca batırıp çıkarmanız yeterli olacaktır. Ardından hindistan cevizine bulayın. Yapılış aşamaları için buraya tık tık. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin..
Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder