Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Hamur için yağ, pudra şekeri ve yumurta sarısını bir kaba alın karıştırın diğer malzemelerle birlikte yavaş yavaş un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Elinizle yuvarlak veya yassı olarak şekil verin önce yumurta akına ardından hindistan cevizine bulayın yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizin. 170 derece fırında kenarları hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar bekleyin dilerseniz üstünü benmari usulü erimiş çikolatayla süsleyerek servis edin.
Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder