17 Mart 2015 Salı

ÇİKOLATALI TIRTIL KURABİYE


İçi dışı çikolata dolu nefis bir kurabiye. Hem göze hem mideye hitap ediyor şiddetle tavsiye:)


Malzemeler:

Hamuru için;

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 çorba kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • 2-2,5 su bardağı un


Arasına;

  • Nutella, Torku Banada vb.


Üzerine;

  • Bitter yada sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi


Hazırlanışı:

Hamur için gerekli malzemeleri 2 su bardağı un ile birlikte yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Tırtıl kurabiye kalıbıyla elinizle bastırarak şekil verin veya elinizle silindir şeklinde yuvarlayarak tepsiye dizin. 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin. Soğuyan kurabiyelerden iki kurabiyenin arasına nutella vb. sürün ve yapıştırın. Birleştirdiğiniz kurabiyelerin ucunu önce benmari usulü erittiğiniz çikolataya ardından hindistan cevizine bulayın. Yağlı kağıt üstüne dizin çikolataları donunca servis edin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder