6 Nisan 2015 Pazartesi

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI


Etimek tatlısı hem şerbetli hemde hafif bir tatlı arayanlar için birebir. Şerbet için şekerin karamelize edilmesi tatlıya ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin derim.

Tarif sevgili Cahide Sultan'a ait.

Malzemeler:

  • 1 paket tuzsuz etimek


Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su


Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı şeker


Üstüne;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt


Hazırlanışı:

Karameli için şekeri yapışmaz bir tencereye alın kısık ateşte açık kahverengi bir renk alana kadar karıştırın. Suyu yavaşça ekleyin. Bu aşamada dikkat edin su sıçrayabilir. Şeker sertleşecektir şeker eriyip su kaynayana kadar pişirin 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın. 10-15 dk kadar ılınması için bekletin. Etimekleri tepsiye dizin. Eğer yanlarda boşluk kalırsa etimekleri kırarak boşlukları doldurabilirsiniz. Şerbetle etimekleri ıslatın.
Muhallebi için süt, şeker ve unu tencereye alın. Kaynayıp göz göz olana kadar pişirin ve ıslatılmış etimeklerin üzerine dökün.
Üstü için krem şanti ve sütü yaklaşık 3-4 dk çırpın. Soğuyan tatlının üstüne krem şanti sürün ve dolaba kaldırın.
Dolapta 1 gece dinlendirin hindistan cevizi veya toz fıstık serperek süsleyin servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder