29 Mart 2015 Pazar

ÇİKOLATALI YILDIZ ÇÖREK


İnternette yapılış videosunu izlediğimden beri aklıma düşen ama bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu çörekleri sonunda pazar kahvaltısı için denedim. Siz benim kadar beklemeyin hemen yarın sabah kahvaltınız için yapın derim:)
Bu ölçülerden iki adet çörek çıkıyor ben hamurun yarısıyla bir çörek diğer yarısıylada kaşarlı poğaça yaptım siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Alabildiği kadar un

İçine;
  • Nutella, Torku banada vb.

Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Mayayı bir kaba alın üzerine toz şeker ve bir bardak ılık sütü dökün 10 dk kadar bekletin. Bu arada un hariç diğer malzemeleri geniş bir kaba alın mayayıda koyun yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üstünü sararak dinlenmesi için kenara kaldırın. Dinlenen hamuru tezgaha alın. Önce ikiye bölün sonra her parçayı 5 parçaya bölün yani toplamda 10 bezemiz olacak. Bir çörek için 5 tane beze kullanacağız. Bezenin birini alın kek kalıbı veya küçük borcam büyüklüğünde açın. Kek kalıbını yağlayın üstüne yuvarlak olarak kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin açtığınız hamuru üstüne koyun. (Ben bu aşamada yağlı kağıdın altına kelepçeli kalıbın tabanını koydun hamurun kesme işlemi bittikten sonra onunla kaldırıp tesiye koydum siz isterseniz direk tepsinin içindede yapabilirsiniz) Üstüne krem çikolata(Nutella,Torku banada vb.) sürün. Aynı boyutta açtığınız diğer hamuruda üstüne koyun üstüne tekrar çikolata sürün bu şekilde 5 taneyi yapın. Daha sonra resimdeki gibi tam orta kısmına bir bardak koyun önce dörde bölün. sonra her dilimi tekrar dörde bölün. Kestiğiniz parçalardan ikisini tutup tam tersi yönde 2 tur kıvırın ve alttan birleştirin. Hepsine aynı işlemi uygulayın. Ve pişireceğiniz tepsiye alın.

Üstüne çok az sıvıyağla incelttiğiniz yumurta sarısı sürün. Kalan 5 bezeyide aynı şekilde hazırlayın. Fırını biraz ısıtın ve kapatın. Tepsileri fırına koyup çörekleri yaklaşık 40-45 dk kadar dinlendirin. Sonra fırını çalıştırın. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin. 

Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder