8 Ekim 2014 Çarşamba

KARNIYARIK


Uzun zamandır yemek yapmama rağmen ilk kez karnıyarık yaptım. İlk olmasına rağmen gayet başarılıydı tabii artık klasik haline gelen babannemin karnıyarık tarifinin yanından bile geçmez ama ondan kaptığım bir iki tüyoyla bende kendi tarifimi oluşturdum:)
Karnıyarığın lezzetli olması için en önemlisi patlıcan seçimi küçük ve çekirdeksiz olması gerekiyor ancak o zaman gerçekten lezzetli bir karnıyarık yapabilirsiniz. Patlıcanlar tükenmeden son bir kezde benim tarifimi deneyin derim:) Sevgilerrr..

Malzemeler:
  • 6-7 adet patlıcan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 400 gr kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy domates
  • Bir tutam maydonoz
  • Tuz-Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Patlıcanları kızartmak için:
  • Sıvıyağ

Sunum için:
  • Sivri biber ve domates

Hazırlanışı:

Öncelikle patlıcanları alaca soyup bol tuzlu suda bekletin. Sonra durulayıp kurumaları için bekletin.
Bu arada kıymalı iç harcı hazırlayın. Tavaya sıvıyağı alın minik minik doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyin yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ekleyin rengi dönene kadar karıştırarak pişirin. Ardından soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Tuzunu karabiberini ve kıyılmış maydonozları ekleyip altını kapatıp soğumaya alın. Bu arada patlıcanları rengi dönüp yumuşayana kadar bol yağda kızartıp fazla yağının süzülmesi için peçete üstüne alın. Sonra patlıcanları pişireceğiniz tepsiye alın ortalarını yardıktan sonra çatal veya maşa yardımıyla genişletip hazırladığınız harçtan koyun. (Eğer kıymalı harcınız fazla gelirse sabah kahvaltıda kıymalı yumurta yapabilir veya benim yaptığım gibi domateslerin içini oyup kıymalı harçla doldurabilirsiniz.) Biber ve domatesle süsleyin. Salçayı bir bardak suda inceltip patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder