2 Mayıs 2015 Cumartesi

YALANCI KESTANE ŞEKERİ (KURU FASULYEDEN)


Kuru fasulyenin kestane şekerine çok benzediği bir gerçek ama yinede bu kadar benzer bir lezzet yakalacağımı tahmin edemezdim. Uzun zamandır merak ediyordum Kübra hanım'ın sayfasında görünce hemen denedim ve bayıldım! İçinde ne olduğunu bilmeyen kestane şekeri sanıp yiyor içinde ne olduğunu öğrendikten sonra suratları biraz değişiyor ama yemeye devam ediyorlar.
Bence siz hiç söylemeyin akıllarını karıştırmayın zaten anlamayacaklardır:) Kestane şekeri seviyorsanız önyargılı yaklaşmayın bir deneyin bence:)

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Geri kalan malzemeleri ekleyin. Yağlanmış borcama dökün 170 derece ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra kaşıkla arada karıştırarak soğumasını sağlayın. Elinizle yuvarlayın ve 1 saat dolapta bekletin. Topları benmari usulü erittiğiniz çikolataya bulayın yağlı kağıt üzerine alın. Dolapta 2 saat daha bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder