29 Nisan 2015 Çarşamba

COCOSTAR PASTA


Selamun aleyküm;
Bu aralar yoğunluktan blogumu çok ihmal ettim farkındayım. Sık sık tarif ekleyerek bu açığı kapatacağım inşallah. Bugün hindistan cevizi ve çikolatanın buluştuğu nefis bir pasta tarifim var! Hindistan cevizini seviyorsanız mutlaka deneyin.

(Tarif Canan hanım' a ait.)

Malzemeler:

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Kreması için;

  • 500 ml (2,5 su br) süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr tereyağ
  • 200 gr hindistan cevizi

Üzerine;

  • 150 gr sütlü çikolata

Hazırlanışı:

Öncelikle kek için yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyin biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri ekleyin kaşıkla karıştrın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm kelepçeli kalıba dökün önce 180 derecede 20 dk sonra 150 dereceye düşürüp batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Bu arada krema için süt, irmik ve şekeri tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca tereyağ ve vanilyayı ekleyin altını kapatın karıştırarak erimesini sağlayın. Son olarak hindistan cevizini ekleyip karıştırın ılınmaya bırakın. Pişen ılınan keki kalıptan çıkarmadan 1 çay bardağı süt ile ıslatın. Muhallebiyi üstüne dökün üstünü kaşıkla düzeltin. Çikolatayı benmari usulü eritin.* Muhallebinin üstüne eriyen çikolatayı dökün ve donması için dolaba kaldırın. Mümkünse en az 4 saat dolapta bekletin. Kalıptan çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Pastayı kesmeden 1-2 saat önce dolaptan çıkarır veya kesmeden önce bıçağı biraz ısıtırsanız çikolata kırılmadan dilimlersiniz. Afiyet olsun.

* Benmari usulü: Çikolataları koyduğunuz tabaktan daha küçük bir kaba su koyup kaynatın çikolata olan kabı üstüne koyup karıştırarak suyun buharıyla erimesini sağlayın. Çikolata olan kap suya kesinlikle değmemesi gerekiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder