14 Nisan 2015 Salı

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI TART


Bu aralar çikolata çilek ikilisine kafayı takmış durumdayım öyleki sabah ekmeğe çikolata sürüp çilekle yediğim bile oldu :) Sırf çilek almak için yıllardır gitmediğim pazara gittim ve çilekleri alırken aklımda tamda bu lezzet vardı. Nefis tereyağlı kıyır kıyır bir hamur üstünde mükemmel bir ganaj ve kesinlikle jöleye batırılmamış taptaze çilekler..
İtiraf etmek gerekirse elmalı olanlar dışında ilk kez bu şekilde tart yapıyorum. O yüzden kalıptan çıkarırken biraz erken davrandım sanırım parçalananlar oldu bende onları daha güzel bir hale getirdim:) Ben sevmediğim için jöle kullanmadım ama siz ertesi gün yiyecekseniz daha parlak durması için kullanabilirsiniz. Hazır çilekler pazar tezgahlarında yer almaya başlamışken bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ganaj için;

  • 1 paket (200 gr) krema
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata
  • 1 paket (80 gr) sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı krem çikolata (Nutella, Torku banada,Çokokrem vb.)

Üzeri için;

  • Çilek
  • Toz antep fıstığı

Hazırlanışı:

Mutfok robotunuz varsa içine ufak parçalara böldüğünüz tereyağ, yumurta sarısı ve pudra şekerini koyun karışana kadar rondoyu çalıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve 1 dk kadar daha hamur toparlanana kadar çalıştırın. Robotunuz yoksa aynı işlemi elinizle yapabilirsiniz ama hamurla çok fazla oynamayın. Hamuru strech film üstüne alın elinizle yoğurarak toparlayın ve sarıp 30 dk dolapta dinlendirin. Dinlenen hamuru büyük veya küçük tart kalıbınıza yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyunca dikkatlice kalıptan çıkarın. Ganaj için kremayı tenceye alın kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Altını kapatın küçük parçalara böldüğünüz çikolata ve tereyağını ekleyin eriyene kadar karıştırın krem çikolatayıda ekleyin karıştırın biraz katılaşması için dolaba kaldırın. Soğuyup sürülebilir kıvama gelince tartların içini doldurun çilekleri yerleştirin. Toz antep fıstığı ile süsleyip servis edin.




Parçalanan tartlarımı bu şekilde kuplarda servis ettim diğerlerinden daha bile güzel oldu:)


Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder