26 Nisan 2015 Pazar

ÇİLEK PELTELİ MUHALLEBİ


Evdeki çilekler çürümeye başlayınca bu şekilde değerlendirmek istedim. Nefis oldu tam yaza uygun bir tarif çilek mevsimi geçmeden deneyin :)
Bu malzemeler büyük silikon kek kalıbı için ben küçük kalıplarda yaptığım için yarım ölçü kullandım 10 adet çıktı. Siz kalıbınıza göre ayarlayabilirsiniz.

(Tarif Elif hanım'a ait.)

Malzemeler:

Pelte için;

  • 300 gr çilek 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su


Muhallebi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ


Hazırlanışı:

Çilekleri rondodan geçirin ve küçük bir tencereye alın. Diğer malzemeleri ekleyin kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Suyla ıslatılmış silikon kalıba boşaltın soğumaya bırakın. Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyin 3-4 dk mikserle çırpın. Peltenin üzerine boşaltın. Soğuyunca dolaba kaldırın 1 saat kadar bekletin. Kalıptan çıkardıktan sonra dilerseniz beyaz çikolata sosuyla süsleyip servis edin. Yapanların şimdiden ellerine sağlık, afiyet şifa olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder