26 Şubat 2015 Perşembe

KAVRULMUŞ SUSAMLI UN KURABİYESİ


Ağızda dağılan nefis kurabiyelerin tarifi sevgili Şükran hanım'a ait.  Sizde çayı sade içemeyenlerdenseniz bu kurabiyeleri mutlaka yapın bu akşam:) Un kurabiyesine kavrulmuş susam eklenince lezzeti ikiye katlanıyor.
Orjinal tarifte un 5 su bardağı kullanılmış ben 4 bardak koydum önce 5. bardağı eklemediğim halde unu çok geldi gözüme yinede mükemmel oldu ama siz önce 3 su bardağı koyun 4. bardağı kontrollü olarak ekleyin. Bu malzemelerden 1,5 tepsi çıkıyor.

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı yada margarin(Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Hazırlanışı:

Kavrulmuş susamınız yoksa beyaz susamı yağsız tavada tavayı sürekli sallayarak kavurun soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini 3 su bardağı unla birlikte yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun en son susamı ekleyin şekil verilir kıvama gelene kadar un eklerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin. Üstüne resimdeki gibi çatalla desen yapın. 140 derecede çok hafif pembeleşene kadar pişirin fırından alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin. 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder