19 Şubat 2015 Perşembe

ÇEŞMİ NİGÂR (SÜTLÜ MERCİMEK) ÇORBASI


Blogumda ilk çorba tarifim en sevdiklerimden sütlü mercimek çorbası oldu. Aslında lezzet olarak normal mercimek çorbasından çok fazla fark olmasada ben bunu daha çok seviyorum. Hem pratik hemde çok lezzetli bu çorbayı mutlaka deneyin diyorum ve tarifime geçiyorum;



Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz


Üzerine;

  • 30 gr tereyağı
  • Pul biber
  • Nane


Hazırlanışı:

Mercimek, pirinç, sıvıyağ, su ve büyük parçalara böldüğünüz soğanları tencereye alın ve malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Altını kapatıp blenderdan geçirin ve biraz ılınmasını bekleyin. Ilınan çorbaya sütü ekleyip 10 dk kadar daha orta ateşte kaynatın tuzunu atıp altını kapatın. (Çorba durdukça koyulaşacaktır servis etmeden önce eğer çok koyuysa biraz kaynar su ekleyip bir taşım daha kaynatabilirsiniz.) Bir tavada tereyağını eritin içine damak zevkinize göre pul biber koyun hafif rengi dönünce altını kapatın. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üstüne tereyağı döküp naneyle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder