14 Şubat 2015 Cumartesi

AĞLAYAN PASTA


Ağladıkça insanları mutlu eden bir kek tarifi ile karşınızdayım:) Artık klasikler arasına giren bu kekin tarifi sevgili Pelinchef 'e ait. Keki sosu tam kıvamında mutlaka deneyin özellikle sosunu başka tariflerdede kullanabilirsiniz. Aşamaları sizi korkutmasın yapması tarifi yazmasından inanın daha kolay.


Malzemeler:

Keki için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu


Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı soğuk süt


Üstüne;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt


Sosu için;

  • 2 çay bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 1 (silme) tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata


Hazırlanışı:

Kek için yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dk. çırpın. Süt, yağ ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla hamura yedirin.Kare yada dikdörtgen kalıba dökün 180 derecede 20-25 dk kadar kontrollü olarak pişirin.
Fırından aldıktan sonra 5 dk dinlendrip 1,5 su bardağı sütü heryerine eşit biçimde dökün ve soğumaya bırakın. Soğuyunca 1 su bardağı süt ile çırptığınız krem şantiyi üstüne yayın. Üzerini strech film ile kapatıp dolaba kaldırın.
Çikolatalı sosu hazırlamak için küçük bir sos tenceresine çikolata hariç diğer malzemeleri koyun ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Göz göz olmaya başlayınca altını kapatın ve küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyin karıştırarak erimesini sağlayın. Kabuk tutmasını önlemek için arada karıştırarak soğutun.
Dilimlediğiniz kekin üstüne dökerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder