23 Şubat 2015 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KIRMIZI CUPCAKE



Tarif bloguma ilk eklediğim tariflerden her zaman kullandığım çokta memnun kaldığım bir tarif aslında ama kırmızı rengi ayrı bir hava kattı çok fazla ilgi görünce ayrı bir yazı olarak yayınlamak istedim. Hindistan cevizi içindeki yağ nedeniyle keke ayrı bir yumuşaklık katıyor mutlaka deneyin. Tercihe göre gıda boyası kullanmayabilirsiniz.



Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası


Üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt


Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri şeker eriyip yumurta kabarana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyin biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin tahta kaşıkla karıştırın. Gıda boyasını ekleyin karıştırın. En son hindistan cevizini ekleyin karıştırın ve cupcake kalıplarına paylaştırın. 180 derecede yaklaşık 15-20 dk kontrollü olarak pişirin. Arada kürdanla kontrol edin kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Soğuduktan sonra sütle çırptığınız kremşantiyi sıkma torbasına doldurup cupcakelerinizi süsleyin.Afiyet olsun.

Sevdiklerinizi mutlu etmek çokta zor değil aslında:)


1 yorum:

  1. Yillar önce bu kekten yemek nasip oldu. :) nasil begenmissem, yillar sonra bir kermes icin yine tarif aliyorum bu sayfadan. Icinde gercekten sevgi var 🥰

    YanıtlaSil