8 Haziran 2015 Pazartesi

FINDIKLI KÖŞELER / NUSSECKEN


Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti bu. Ben tadına bayıldım! Biraz fındıklı acıbadem kurabiyesine benzettim. Tarifi sevgili Masmavi Mutfakta'dan aldım. Alman mutfağına ait bir lezzet. Malzeme listesinin uzun olduğuna bakmayın oldukça basit bir tarif. Biz çok beğendik. Şiddetle tavsiye ediyorum. Nefiss..


Malzemeler:

Hamuru için;

(125 gr'lık çay bardağı ile)


  • 150 gr un (2.5 çay bardağı)
  • 65 gr şeker (Yarım çay bardağı)
  • 1 yumurta
  • 60 gr yumuşak tereyağ
  • Bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya şekeri veya 1 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu


Fındıklı harç için;

  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr şeker (1 çay bardağı)
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr fındık (100 gr toz halde, 100 gr irili ufaklı çekilmiş)


Arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı kayısı veya portakal reçeli


Süslemek için;

  • 40 gr çikolata
  • Hindistan cevizi


Hazırlanışı:

Hamur malzemelerinin hepsini birlikte yoğurun. Mümkünse yarım saat dolapta dinlendirin. Su,şeker, vanilya ve tereyağını bir tencereye alın, bir taşım kaynatın. Altını kapatın fındığı ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru dibine yağlı kağıt serdiğiniz 20*30 cm kalıba merdane yardımıyla veya elinizle yayın. Üstüne 2 yemek kaşığı reçeli sürün, onunda üstüne fındıklı harcı yayın. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk altı kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dk kadar bekletin hemen üçgen dilimlere ayırın ve soğumaya bırakın.


 İyice soğuyunca kenarlarını benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın ardından dilerseniz hindistan cevizine bulayın ve yağlı kağıdın üstüne alın. Dolapta bekletin çikolata donunca servis edin. Kapalı bir kapta günlerce tazeliğini koruyor.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder