31 Ağustos 2016 Çarşamba

FINDIKLI ÇİKOLATALI PASTA




Selamun Aleykum.

Bismillah.
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: ''Edebsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir. Haya ise girdiği şeyi güzelleştirir. '' Tirmizi, İbnu Mace, Zühd 17

                                                                                                                                                                                                               

Şöyle baktımda ne kadar uzun zaman olmuş bloga tarif eklemeyeli. Aradaki açığı nefis bir pastayla kapatmak istedim :)



Pandispanya olarak benim için artık klasik haline gelmiş yoğurtlu pandispanyamı hazırladım. Bu sefer 2 ayrı kapta pişirip her ikisinide 2 ye böldüm, böylece 4 katlı bir pastamız oldu. Krema olarak Sümeyye arkadaşımın nefis fındık kremalı tarifini uyguladım. İnsanın içini baymayan, buram buram fındık kokan, yumuşacık bir pasta oldu. Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık :)

Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:

Yumurtanın sarıları ve akları ayırın. Akları önce kremşanti kıvamına gelene kadar çırpın şekerin yarısını ekleyip sertleşip tepecikler oluşturuna kadar çırpın. Sarılara şekerin geri kalanı ekleyip üstüne kaynar su ekleyip yumurtaların pişmesine izin vermeden hızlıca karıştırarak önce düşük sonra yüksek ayarda yaklaşık 5 dk çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyin biraz daha çırpın. Sarılara kuru malzemeleri eleyerek ekleyin beyazlarıda ekleyip çok fazla sönmesine izin vermeden tahta kaşıkla karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz iki ayrı kalıba döküp 180 derecede yaklaşık 30-35 dk batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Soğumalarını bekleyip her birini ikiye bölün.

Fındıklı Krema
  • 350 gr fındık kreması (Peripella kullandım.)
  • 150 gr bitter çikolata
  • 150 gr sütlü çikolata
  • 2 paket (400 ml) krema

Arası için; Fındık, Fıstık, Damla çikolata*

*Ara katlara meyve koyulması bu krema için uygun değil.

Hazırlanışı:

Çikolatayı benmari usulü eritin. Fındık kremasını bir kaba alıp erimiş çikolata ile birlikte mikserin düşük devrinde karışana kadar çırpın.
400 ml dolapta soğutulmuş kremayı ekleyin hafif kabarana kadar çırpın. (Çok fazla çırparsanız kremanın rengi çok açılır ve kremşanti gibi olur.)
Kremamız hazır demektir :)

Pastanın Birleştirilmesi:

Kekin bir katını alıp pasta tabağına yerleştirin. Alt kenarlarına şeritler haline kestiğiniz yağlı kağıttan yerleştirin. (Bu işlem pasta bitiminde tabağın temiz kalmasını sağlıyor.)
Arasına kremadan sürün, dilerseniz fındık fıstık serpin. Ben fındıklı draje kullandım çok güzel oldu.
Katları bu şekilde tamamlayın, kalan krema ile pastayı kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun :)
Selamun Aleykum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder