17 Nisan 2016 Pazar

FRAMBUAZLI CHEESECAKE


    Çikolatalı cheesecake ten sonra 2. favorim bu oldu. Sosunun kıvamı ve dokusu mükemmel. Cheesecake severler denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum:)



    Dolapta bekleme süresi olduğu için cheesecake yapımına sosundan başlıyoruz.

    Meyveli Sos İçin ;
    • 250 g arzu edilen bir meyve (Frambuaz, Vişne veya Çilek)
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
    • 1 su bardağı su
    • 1 paket vanilya

    Kullanacağınız meyvelerin üstüne 1 bardak suyu boşaltın ve 1 saat dolapta bekletin. 1 saat sonunda küçük bir tencereye alın, diğer malzemeleri ekleyin ve ocağa alın.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişirin, ocaktan alıp vanilyasını ekleyin ve ılınana kadar kabul tutmaması için arada karıştırarak soğumasını sağlayın.

    Alt taban için;
    • 2 paket burçak bisküvi
    • 100 gr eritilmiş tereyağı
    • 1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
    • Yarım çay bardağından biraz az süt
    Bisküvileri ve fındıkları rondoda un haline gelene kadar çekin. Erimiş, ılınmış tereyağını ve sütü ekleyin iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı dökün ve bardak yardımıyla bastırarak her yeri eşit olacak şekilde düzeltin. Dolaba kaldırın. 

    • 500 g labne peyniri
    • 1 paket krema
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    • 4 yemek kaşığı un
    • 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
    • 1 paket vanilya
    Labne ve kremayı bir kapta çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyip 5 dk boyunca mikserin en düşük ayarında çırpmaya devam edin. En son un ve vanilyayı ekleyin çok az karıştırıp dolaptaki harcın üstüne boşaltın. (Kenarlarının beyaz kalması için labneli karışımı boşaltmadan önce kalıbın altını ve kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın.)
     Kalıbı zemine hafifçe vurup içinde hava kabarcığı kalmamasını sağlayın. Cheesecake in çatlamaması için fırının alt rafına ısıya dayanıklı su dolu bir kap yerleştirin.

    Önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dk 200 derecede, 10 dk daha 160 derecede pişirip fırını kapatın. 1 saat boyunca fırının kapağını açmayın.
    1 saat sonra fırını açtığınızda kalıbı hafif salladığınızda oynamıyorsa olmuş demektir. Fırının kapağını aralık bırakıp o şekilde ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra fırından alıp soğuması için bekletin. Soğuduğunda üzerine meyve sosunu döküp süsleyin. Mümkünse en az bir gece dolapta dinlendirip o şekilde servis edin.


    Afiyet olsun :)



      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder