Çikolatalı cheesecake ten sonra 2. favorim bu oldu. Sosunun kıvamı ve dokusu mükemmel. Cheesecake severler denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum:)
Dolapta bekleme süresi olduğu için cheesecake yapımına sosundan başlıyoruz.
Meyveli Sos İçin ;
- 250 g arzu edilen bir meyve (Frambuaz, Vişne veya Çilek)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Kullanacağınız meyvelerin üstüne 1 bardak suyu boşaltın ve 1 saat dolapta bekletin. 1 saat sonunda küçük bir tencereye alın, diğer malzemeleri ekleyin ve ocağa alın.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişirin, ocaktan alıp vanilyasını ekleyin ve ılınana kadar kabul tutmaması için arada karıştırarak soğumasını sağlayın.
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- 500 g labne peyniri
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
Kalıbı zemine hafifçe vurup içinde hava kabarcığı kalmamasını sağlayın. Cheesecake in çatlamaması için fırının alt rafına ısıya dayanıklı su dolu bir kap yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dk 200 derecede, 10 dk daha 160 derecede pişirip fırını kapatın. 1 saat boyunca fırının kapağını açmayın.
1 saat sonra fırını açtığınızda kalıbı hafif salladığınızda oynamıyorsa olmuş demektir. Fırının kapağını aralık bırakıp o şekilde ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra fırından alıp soğuması için bekletin. Soğuduğunda üzerine meyve sosunu döküp süsleyin. Mümkünse en az bir gece dolapta dinlendirip o şekilde servis edin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder