23 Ocak 2016 Cumartesi

BONİBONLU PASTA


Kızkardeşimin doğum günü için hazırladığım pasta çook beğenildi. İç görüntüsünü çekme fırsatım olmadı ama tadıda görüntüsü kadar mükemmeldi. Pandispanya olarak her zaman kullandığım klasik tarifimi uyguladım. Krema olarakta pişmeyen labneli bir krema kullandım, ara katlara ise meyve kullandım. Siz damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.




Pastanın görüntüsünü fikir olarak alabilirsiniz sadece ama ben tarifimide deneyin derim hem hafif hemde çok lezzetli oldu :)

Malzemeler

Kakaolu Pandispanya
  • 4 yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Yumurtanın sarıları ve akları ayırın. Akları önce kremşanti kıvamına gelene kadar çırpın şekerin yarısını ekleyip sertleşip tepecikler oluşturuna kadar çırpın. Sarılara şekerin geri kalanı ekleyip üstüne kaynar su ekleyip yumurtaların pişmesine izin vermeden hızlıca karıştırarak önce düşük sonra yüksek ayarda yaklaşık 5 dk çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyin biraz daha çırpın. Sarılara kuru malzemeleri eleyerek ekleyin beyazlarıda çok fazla sönmesine izin vermeden tahta kaşıkla karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp 180 derecede yaklaşık 30-35 dk batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
* Ben keki pastayı hazırlamadan 1 gece önce pişirip strech e sarıp dolapta beklettim katlara ayırması daha kolay oldu.

Krema için:
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
  • 1 paket (200 ml) krema
  • 2 poşet toz krem şanti
  • 150 gr beyaz çikolata 
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri 
  • Muz, Çilek

Hazırlanışı:

Kremayı kaynama noktasına getirin kaynamadan altını kapatın. Doğranmış beyaz çikolatayı ekleyin karıştırarak erimesini sağlayın, soğumaya bırakın. Diğer tarafta labne peyniri ve pudra şekerini çırpın, diğer malzemeleri ekleyin 3-5 dk çırpın. Dışını kaplamak için bir kase kadar krema ayırın.( ben bu ayırdığım kremaya çok az kırmızı gıda boyası ekleyerek renklendirdim. ) İçi için kalan kremaya küçük küçük doğradığınız meyveleri ekleyin.


Pastanın Birleştirmesi;
Kelepçeli kalıbı tabanı olmadan pasta tabağına koyun kekin bir katını içine yerleştirin kekin alt kenarlarına tabak pislenmesin diye kağıt para boyutunda kestiğiniz yağlı kağıtlardan yerleştirin. Keki sütle ıslatın. Kremanın yarısını yayın diğer katı yerleştirin yine sütle ıslatıp kalan kremayı koyup düzeltin. kalan katı yerleştirdikten sonra bu şekilde dolapta bir gece bekletin, kalıptan çıkarın etrafını ayırdığınız kremayla kaplayın.

Üstü için:
  • 100 ml krema
  • 100 gr bitter çikolata
  • Bonibon, çikolata, şeker, vs

Ganaj Sosunun Hazırlanması;

Kremayı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Doğranmış bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. İyice ılındıktan sonra pastanın kenarlarına şekilli olarak dökün. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder