20 Ocak 2016 Çarşamba

ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ GÜLLAÇ


Çok geç kalmış bir tarif..

Güllaç sevmeyen biri olarak çikolata giren herşey gibi bunada bayıldım!

Sizde güllaç sevmem diyorsanız veya klasik güllaçtan sıkıldıysanız bu lezzete bir şans verin derim.
Ben damla çikolata koymadım ama tarifte yazacağım dileyen koyabilir.



Malzemeler:

  • 7 adet güllaç yaprağı
  • 1 lt + 250 ml (6 su bardağı) süt
  • 250 gr (1+1/4 su bardağı) şeker
  • 100 gr sütlü çikolata(parçalanmış)
  • 2,5 yemek kaşığı kakao


Arasına;

  • Çilek
  • Damla çikolata


Hazırlanışı:

Güllaçları ıslatmak için bir adet büyük boy fırın tepsisi ve 24 cm borcam veya kalıbınızı hazırlayın.
Bir tencerede şeker ve kakaoyu karıştırın. 3 su bardağı sütü ekleyin karıştırıp ocağa alın. Kaynayınca hemen altını kapatıp çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Çikolata eriyince kalan sütüde bu karışıma ekleyin. Ilık, elnizi yakmayan bir sosunuz olacak.
İlk güllaç yaprağını alın üstüne biraz sostan dökün her yerini iyice ıslatın yumuşayınca hemen kalıba alın. Tart kalıbına alınca üstüne bir kepçe daha sostan gezdirin. Diğer yapraklar içinde aynı işlemi tekrarlayın ve her 2 katta bir arasına doğranmış çilek ve damla çikolata dizin. Tepside ve tencerede kalan soslarıda üstüne boşaltın. Fazla  gelmesi normal bekledikçe sosu çekecektir. Oda sıcaklığında yaklaşık 2 saat bekletin. Üstünü strech film ile kaplayıp dolaba kaldırın. İyice soğuyunca dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.



Tarif sevgili Damy 'e ait.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder