16 Kasım 2016 Çarşamba

GÜLLAÇ


''Siz kıl kadar bile önemsemediğiniz birtakım işler yapıyorsunuz ki, biz onları, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem zamanında helak edici büyük hatalardan sayardık.'' ( Buhari, Rikak 32)

Selamun Aleykum,

Tam tutan nefis bir güllaç tarifim var sırada. Biraz geç olsada blogda olmazsa olmazdı:)


GÜLLAÇ

Malzemeler:

  • 300 gr güllaç (büyüklüğüne göre 10-15 adet)
  • 2 lt süt
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • İsteğe bağlı,1 yemek kaşığı gülsuyu
Arasına Ceviz, Fındık, Fıstık

Hazırlanışı:

Şeker ve sütü tencereye alın, kaynatın.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve isterseniz gülsuyu ekleyin.
Ilınması için bekletin. Ne çok soğuk nede sıcak olmalı elinizi yakmayacak ısıda olması yeterli.
Geniş bir tepsiye bir adet yaprak alın üstüne sütlü şerbetten döküp heryerini batırarak yumuşamasını sağlayın. Borcama alın kırıştırarak yayın.
Üstüne 1 buçuk kepçe şerbetten gezdirin. Diğer yapraklarada aynı işlemi uygulayın.
Yaprakların yarısını yaptıktan sonra arasına irice dövülmüş ceviz dökün ve kalan yapraklara aynı işlemi uygulayın.
En son kalan şerbetide tatlının üstüne dökün.
Soğuyana kadar oda ısısında bekletin. Soğuduktan sonra strechleyip dolaba kaldırın.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.


Afiyet şifa olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder