Bir tava böreği ancak bu kadar lezzetli olabilirdi! Hem çok kolay hemde su böreğine çok yakın nefis bir lezzeti var. Eğer krema yoksa sütlede yapabilirsiniz ama mümkünse kremayla deneyin farkı göreceksiniz.
(Tarif Mutfak Felsefem' den)
Malzemeler:
2 adet yufka
Sosu için;
Sosu için;
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı krema (Veya süt)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Biraz tuz
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Sos malzemelerini bir kapta güzelce karıştırın. 1 yufkayı parçalara ayırın bu sosa güzelce batırın ve tereyağı ile yağladığınız tavanın dibine yerleştirin. Biraz beyaz biraz kaşar peynir serpin. Diğer yufka içinde aynı işlemi yapın peynirlerin üstüne yerleştirin. Üstüne çay kaşığı ile bir iki parca tereyağı koyun. Kapağını kapatıp orta gözde kısık ateşte dibi kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla çevirin diğer tarafınıda pişirin. Dilimleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder