1 Kasım 2014 Cumartesi

PATATES KROKET


Pazar kahvaltısı için nefis bir seçenek! Veya akşam yemeğinde köftenin yanına yapın ama mutlaka deneyin!



Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz,karabiber
  • Un
  • İçine koymak için ayrıca kaşar peyniri


Bulamak için:

  • Galete unu


Kızartmak için:

  • Sıvıyağ


Hazırlanışı:

Haşlanmış soğumuş olan patatesleri ezin. Yumurta, nişasta, rendelenmiş kaşar peyniri ve baharatları ekleyip karıştırın. Gerekirse 1-2 kaşık un ekleyerek şekil verilebilir kıvama getirin. Ceviz büyüklüğünde bir parça alın elinizle şekil verin içini açıp küçük bir parça kaşar yerleştirin kapatıp kroket şekli verin. Galete ununa bulayıp kızartın sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder